Suomen liput muki

Varastossa
Toimitusaika: 2 - 6 päivä(ä)

Kuvaus

Suomen liput muki

Muki jossa aiheena on Suomen liput, kuva-aihe on tyylikäs ja huokuu nostalgiaa sekä vanhan ajan purjehdusseurojen tyyliä. Mukissa on teksti Suomi sekä Finland.


Suomen lipun historia lyhyesti

Ennen itsenäistymistä Suomi käytti Ruotsin ja myöhemmin Venäjän lippua virallisena symbolina. Vaikka Suomella oli oma leijonavaakuna, sitä ei käytetty lipussa ennen itsenäisyyttä. Suuriruhtinaskunnassa leijonavaakunan punainen ja keltainen väri vakiintuivat kansallisiksi väreiksi.

1848 Maamme-laulun esittämisen myötä alettiin keskustella Suomen lipusta. Ylioppilaskunnan lippu, jossa oli Suomen suuriruhtinaskunnan vaakuna, herätti kiinnostusta. Keskustelussa esiin nousivat sininen ja valkoinen väri kansallisväreinä, mutta virallista lippua ei tuolloin vahvistettu.

1900-luvun alussa sinivalkoiset värit yleistyivät purjehdusseurojen lipuissa. Itsenäistymisen aikoihin 1917-1918 käytettiin leijonalippua, joka oli punainen karmiininsininen pohja, jossa oli kullankeltainen vaakunaleijona.

Vuonna 1918 eduskunta hyväksyi sinivalkoisen ristilipun perustuslakivaliokunnan ehdotuksesta. Lippulaki julkaistiin pian hyväksynnän jälkeen, ja se on säilynyt lähes muuttumattomana siitä lähtien. Suunnittelijoina olivat Eero Snellman ja Bruno Tuukkanen. Siniristilippu on nykyään Suomen virallinen lippu.


Kuvamuki voidaan pestä astianpesukoneessa.

  • konepestävä muki
  • valkoinen/kuva korkeus 97 mm halkaisija 82 mm
  • tilavuus 3,3 dl
  • reilun kokoinen kahvimuki
  • sisältää: 2 x Suomen liput


Toimitustapa ja hinnat